Poolse journalisten werden ruw opgeschrikt tijdens een persconferentie over de vliegramp van vorig jaar waarbij de Poolse president omkwam. De kolonel die namens het leger het woord voerde, probeerde namelijk zelfmoord te plegen.
De kolonel die de pers te woord stond, Mikolaj Przybyl, vroeg de journalisten te vertrekken voor een pauze omdat hij het emotioneel even niet meer aankon. Op de beelden zie je Przybyl weglopen en kort daarna hoor je een harde knal. Een gevallen camera, dacht een aanwezige verslaggever. Maar niets bleek minder waar.
De man lag bewegingloos op de grond in een plas bloed die steeds groter werd. Naast hem lag een pistool, zijn dienstwapen. Hij werd direct naar het ziekenhuis gebracht, maar lijkt niet in levensgevaar te zijn. Wel heeft hij een flinke hoofdwond. De persconferentie ging over het uitlekken van onderzoeksgegevens van de vliegramp in Smolensk. Het militair pakket zou namelijk journalisten hebben afgeluisterd die onderzoek deden naar het ongeluk. Przybyl ontkent deze beschuldigingen. Bij het ongeluk op 10 april 2011 kwamen de toenmalige Poolse president Lech Kaczynski en 95 anderen om het leven.