In Bethlehem is een ruzie tussen zo'n honderd geestelijken in de Geboortekerk uit de hand gelopen. Zo'n honderd Armeense en Grieks-orthodoxe priesters raakten slaags bij de schoonmaak van de kerk voor het orthodoxe Kerstfeest.
De ruzie ontstond toen de orthodoxen in het Armeense deel van de kerk begonnen te vegen. De geestelijken gingen op de vuist en er werd met bezems geslagen.
De Palestijnse politie werd te hulp geroepen om de vechtende partijen te scheiden. Daarbij werd de wapenstok gebruikt en is met rubberkogels geschoten. In de kerk zijn vier mensen gewond geraakt.
De Palestijnse politie deed de vechtpartijen laconiek af. "Het is een triviaal probleem dat elk jaar gebeurt", zei een woordvoerder. "Er is niemand gearresteerd omdat het allemaal mensen van God waren."
De Geboortekerk in Bethlehem stamt uit de 6de eeuw en is de oudste kerk in het Heilige Land. De kerk wordt gedeeld door rooms-katholieken, Grieks-orthodoxen en Armeens-orthodoxen. Elk geloof heeft een eigen vleugel van de kerk in beheer. Zodra een van de andere religies over de juridische grenzen komt, leidt dat vrijwel altijd direct tot geruzie, vooral in de kersttijd.