Het is goed mogelijk dat harde muziek alcohol lekkerder (zoeter) laat smaken en mensen daardoor meer drinken (dan goed voor ze is). Zoet geniet namelijk een van nature aangeboren voorkeur. Het betreft een kleinschalig onderzoek, maar het is wel het eerste waarin dit onderzocht is.
Dat meldt Press Association. Het onderzoek is gedaan door een Britse psycholoog onder 80 mensen, waarvan 69 vrouw. Die ervoeren de alcohol als veel zoeter als de muziek hard stond; bij andere afleidende omstandigheden was dit niet zo (erg).
"Aangezien mensen een aangeboren voorkeur voor zoet hebben, is het niet vreemd dat mensen dan ook meer alcohol gaan drinken in zo'n luide omgeving", zegt de Brit.
Ondanks dat het een klein onderzoek is, denkt de psycholoog wel dat de uitkomst een grote impact kan hebben. "Het heeft ook gevolgen voor de horeca, drankenindustrie en lokale autoriteiten."
Het onderzoek is gebaseerd op eerdere bevindingen waaruit bleek dat mensen bij luide muziek meer alcohol dronken en in een sneller tempo. Het onderzoek van de Britse psycholoog is gefinancierd door Alcohol Research UK, een stichting die meer inzicht wil geven in de schadelijke effecten van alcohol.