Sliedrecht - De verstandelijk gehandicapte Sliedrechter naar wie zaterdag uitgebreid is gezocht, blijkt de hele nacht in een taxibusje te hebben gezeten. De chauffeur was hem vrijdagavond vergeten, had het busje geparkeerd en was naar huis gegaan.
De bedoeling was dat de 36-jarige man naar de zorginstelling Merwebolder zou worden gebracht, waar hij woont. Toen hij daar 's avonds om tien uur nog niet was, werd hij als vermist opgegeven bij de politie.
Die zette samen met de ME en duikers van de brandweer een uitgebreide zoekactie op touw. Eerst gebeurde dat in de omgeving van de Merwebolder, later zaterdagmiddag werd ook in een groter gebied gezocht. Uiteindelijk kwam de man tevoorschijn in Hardinxveld-Giessendam, waar hij al die tijd in het geparkeerde busje had gezeten. De man bleek onderkoeld, maar maakt het verder naar omstandigheden goed. Hij ligt in het ziekenhuis.
Volgens de politie gaat het om iemand met de verstandelijke vermogens van een kind van 4. Hij kan niet goed lopen, heeft een stoma en lijdt aan epilepsie.