Een jonge ijshockeyer uit Canada is tijdens een wedstrijd overleden door een ijhockeypuck. De 16-jarige Kyle Fundytus van de South Side Athletic Club kreeg de puck in zijn nek toen hij een schot probeerde te blokkeren.
De Edmonton Journal schrijft dat de jongen nog is overgebracht naar het ziekenhuis, maar dat hij daar het leven liet. Zijn team reageerde verslagen. "Zijn passie en enthousiasme voor de sport en het leven waren niet alleen voorbeeldig voor een goede ijshockeyer, maar ook voor een goed mens." De club heeft een aantal foto's van de jongen op de website geplaatst.
Volgens een ooggetuige was het niet eens zo'n hard schot, dat de jonge Fundytus in zijn nek trof. "Hij moet net op een ongelukkige plek geraakt zijn." Spelers in de jeugdcompetitie zijn verplicht nekbescherming te dragen. "Maar die is ontworpen om je te beschermen tegen schaatsen of sticks, niet tegen de puck", aldus de oud-voorzitter van Fundytus' club.
Een bestuurder van de jeugdcompetitie, spreekt van een 'trieste dag'. "Er zijn wel eens vaker jongens geblesseerd geraakt aan hun benen terwijl ze een schot probeerden te blokkeren, maar nooit zo erg. De jongens zjin behoorlijk competitief. Ze willen schoten tegenhouden en denken dat ze niks kan gebeuren. Dit is een heel ongebruikelijk ongeluk." Ter nagedachtenis aan Kyle Fundytus is een speciale schoolbeurs opgericht.
Foto