AMSTELVEEN - Een 62-jarige Amstelvener heeft samen met zijn herdershond een hele nacht opgesloten gezeten in een lift van een Amstelveense parkeergarage. Het liftalarm werkte niet naar behoren en niemand hoorde de urenlange noodkreten.
De Amstelvener stapte zondagavond samen met zijn trouwe viervoeter rond half één in de lift van de Q-parkgarage aan het Stadsplein, nadat hij een vriend had uitgezwaaid die op bezoek was geweest. Op de weg terug blokkeerde de lift. De ongelukkige Amstelvener bemerkte na enige tijd dat niemand hem kwam bevrijden. Zijn doodongeruste vrouw was ondertussen op zoek gegaan naar haar man en schakelde na enige tijd zelfs de politie in, die ook een zoekactie op touw zette.
De man, die geen telefoon bij zich had, drukte ondertussen urenlang tevergeefs op het alarm, dat niet bleek te zijn aangesloten op een extern systeem maar alleen ìn de lift zelf een hels kabaal veroorzaakte. Zijn vrouw en politie die ook in de directe omgeving zochten hebben niets gehoord.
Pas rond half zes kon de Amstelvener worden bevrijd.,,Het is niet alleen bespottelijk, maar ook levensgevaarlijk. Voor hetzelfde geld was mijn man een hartpatiënt, gelukkig is hij erg vitaal.”
Zowel de beheerder van de garage als de liftexploitant hebben op geen enkele manier excuses aangeboden. ,,Nee hoor, we zitten er nog op te wachten. Daarom zoeken we nu de publiciteit. We willen niet dat dit ook nog anderen overkomt. Dit mag niet meer gebeuren, het kan echt levens kosten,” zegt de vrouw.
De herdershond is nog altijd van slag van het hachelijke avontuur, maar maakt het redelijk goed.