De ouders van een 14-jarige jongen uit Australië die op Bali wordt verdacht van drugsbezit, hebben het verhaal verkocht aan een televisiezender. Ze zouden daar 200.000 tot 300.000 dollar voor krijgen.
Het Australische Nine Entertainment Co zou het verhaal over de arrestatie volgens de krant The Sunday Age hebben gekocht voor het programma '60 Minutes' op Channel 9. Een team zou op weg zijn naar Bali om de jongen en zijn familie te filmen.
Een actiegroep die opkomt voor Australische gevangenen noemt de tv-deal een schande en vreest dat het de zaak van de jongen geen goed zal doen.
De 14-jarige jongen uit uit Morisset Park wordt beschuldigd van het bezitten van 3,6 gram marihuana toen hij op vakantie was met zijn ouders op het Indonesische eiland, waar drugsbezit een ernstig vergrijp is. Bezitters en smokkelaars van drugs worden vaak geëxecuteerd in Indonesië.
De Australische jongen, die een masker draagt om niet herkend te worden, hangt een celstraf van twaalf jaar boven het hoofd. Zijn advocaat denkt echter dat hij aan een gevangenisstraf kan ontkomen, omdat hij minderjarig is en de drugs voor eigen gebruik bij zich had, niet voor de handel. De rechtszaak wordt vrijdag vervolgd.