Gehandicapten vastgeketend in kelder VS

De politie van het Amerikaanse Philadelphia verdenkt drie mensen ervan vier verstandelijk gehandicapte volwassenen in een krappe kelderruimte gevangen te hebben gehouden. Agenten stuitten bij toeval op het ondervoede viertal, dat was vastgeketend aan een verwarmingsketel in de stinkende kelder in het noorden van de stad. Dat heeft de politie zondag gezegd.
De ondiepe kelderruimte van vierenhalve meter in het vierkant oogde als een schuilkelder, aldus politiewoordvoerder Tanya Little. "Het was vreselijk. De ruimte was erg klein en benauwd." Behalve een provisorisch bed stonden er wat emmers die als toilet dienden en een ondraaglijke stank verspreidden.
De verdachten worden vervolgd voor misdaad in vereniging, zware geweldpleging, huisvredebreuk, ontvoering, vrijheidsbeperking en andere misdrijven. Het drietal, twee mannen van 47 en 49 en een vrouw van 51, hield de gehandicapten mogelijk gevangen om hun uitkeringen te kunnen opstrijken.
De slachtoffers, een 29-jarige vrouw en drie mannen van 31, 35 en 41, sterken in het ziekenhuis aan. Vanwege hun verstandelijke beperkingen valt het de politie moeilijk hun getuigenissen op te tekenen.