In zijn eigen huis kan Brahim Takioullah niet eens rechtop staan. Het is voor de 29-jarige Fransman haast onmogelijk om een taxi te nemen of een eindje met de Metro te reizen. Zijn lengte, 2 meter 46, is ook nog eens geen wereldrecord. Daarvoor is hij minstens tien centimeter te kort. Maar medewerkers van het Guinness Book of Records kwamen onlangs toch bij hem op bezoek.
Want Takioullah, van Marokkaanse komaf, blijkt wel degelijk een bijzondere eigenschap te hebben. Hij heeft officieel de grootste voet op aarde: 38,1 centimeter.
De Fransman is uiteraard nogal een verschijning in zijn woonplaats Parijs. Overal moet hij op de foto en beantwoordt hij vragen van passanten over zijn zeldzame medische aandoening. Takioullah lijdt aan acromegalie, een gezwel in het hoofd waardoor het lichaam te veel groeihormoon produceert. Hij hoopt dat de registratie in het Guinness Book of Record ervoor zorgt dat zijn ziekte wat meer onder de aandacht komt.
Want erg handig is het niet, zo'n lichaam. Hoe vind je bijvoorbeeld schoenen van maat 58? Zelfs de machines zijn amper groot genoeg om zo'n formaat te maken. "Ik heb eens aan een schoenmaker gevraagd of hij voor mij een paar schoenen kon maken. Hij zei dat het 3500 euro zou kosten" verzuchtte Takioullah.