Een alcoholisch drankje nuttigen op het werk heeft een veel groter effect op mensen, dan drinken in de bar of bij een feestje.
Drank is drank, maar de situatie waarin je alcohol nuttigt blijkt van invloed te zijn op het incasseringsvermogen van de mens.
Onderzoekers de universiteit van Birmingham bekeken het effect van alcohol in verschillende sociale situaties, zoals thuis, bij feestjes en op het werk. De conclusie: als je drinkt in een omgeving waar je normaal niet gewend bent om dat te doen, heeft de alcohol een veel sterker effect op het brein, zo meldt de Daily Mail.
Alcohol leidt tot impulsiever gedrag, maar als mensen eraan gewend raken, kunnen ze dat beter compenseren. Dat gebeurt echter alleen in een omgeving waar men gewend is te drinken, blijkt uit de Britse studie.
Op het werk, waar mensen normaal gesproken sober en geconcentreerd zijn, heeft alcohol een veel zwaarder effect. De compensatie-mechanismen voor impulsief gedrag werken stroever. Een bijkomende reden waarom werkfeestjes nog al eens opduiken in arbeidsgerelateerde rechtszaken, zo stelt The Daily Mail.