Het was een telefoontje dat Marjorie Covey (88 ) nooit verwachtte te ontvangen. Zeventig jaar nadat zij haar zoon Tony Jones, nu 71 jaar, naar een weeshuis in Australië stuurde, belde haar zoon van de andere kant van de wereld op om weer contact te zoeken met zijn moeder.
Tony reisde vervolgens naar zijn moeder voor een emotioneel weerzien. Bij een innige omhelzing zei Tony: "ik hou van jou" en zij zei: "ik hou van jou, zoon". "Ik bedankte haar voor het geschenk van het leven", aldus Tony.
De gepensioneerde Tony werd, net als veel andere geëmigreerde wezen in Australië, schandelijk behandeld als jong jochie. Toch slaagde hij erin om geluk te vinden toen hij verhuisde naar Nieuw-Zeeland.
Dit buitengewone verhaal van verdriet, spijt, ontdekking en verzoening is een emotionele rollercoaster voor Marjorie, een weduwe, die bij haar vrienden bekend staat als Madge. Ze is één van de meest bekende personen in haar woonplaats. Een aantal jaar geleden werd ze door de burgemeester onderscheiden wegens haar bijdrage voor de gemeenschap.