EINDHOVEN - Studenten van de TU/e hebben vrijdagmiddag om 13.20 uur het wereldrecord planking verbeterd. 1256 nuldejaars studenten lieten zich liggend als een plank in het Philips Stadion fotograferen.
De regels om het record te halen waren bijna onverstaanbaar doordat de studenten met lukraak applaus en sporadisch vuvuzela-geschal iedere zin onderstreepten. In verfomfaaide introductie T-shirts en met carnavaleske attributen getooid bezetten de studenten de tribunes van het Philips Stadion in Eindhoven. Na een week lang het introductieprogramma van de TU/e doorstaan te hebben is de sfeer melig en het enthousiasme onverminderd, maar de energie raakt op. Gelukkig zijn de regels voor planking als volgt: met het gezicht naar de grond gericht op de buik liggen met de armen stijf langs het lichaam. Niet al te inspannend dus. Nadat de verzamelde nuldejaars en hun mentor papa's en -mama's dit twee minuten volhielden barstte het luidste applaus los.
Volgens Jannik Vissers (18 ): "Een ongekende prestatie die niet te evenaren valt." De nieuwe bouwkunde studente hoort bij introgroepje 19, oftewel 'De kip en de rest'. Uit de groep klinken verschillende kreten op die de uitspraak van Jannik ondersteunen: "We hebben in iedere kroeg geoefend door op de bar te planken," en "het was een hele zware inspanning." Een bijna fluisterende stem vraagt zich wel af over welke inspanning het gaat.
Of het record het Guinness Book of World Records daadwerkelijk haalt, wordt over een paar weken bekend gemaakt. Filmpje