From layoff to payoff. 18 fabrieksarbeiders in Canada wonnen woensdag met z'n allen een jackpot van €5 miljoen, op dezelfde dag dat hun werkgever een massaontslag aankondigde.
We gaan in deze onzekere tijdens even door met het feel good nieuws. We hadden al de alleenstaande moeder en haar vliegtuigje (gister was er wéér een vliegtuigje trouwens) en het stel dat wraak nam op Bank of America. En nu zijn het 18 medewerkers van SMART technologies in Ottawa die een lichtpuntje zijn in duistere tijden.
Colin Willard is één van de werknemers van SMART en vertelt z'n verhaal aan CBC (filmpje!). 10 van de 18 collega's die $4 inlegden voor het winnende lot kregen woensdag te horen dat ze ontslagen waren, waaronder Willard zelf. Donderdagochtend ontdekte hij opeens dat ze diezelfde dag de jackpot hadden gewonnen.
'Ik begon te beven en trillen. Toen ik een aantal collega's het nieuws vertelden, wilde niemand me geloven', aldus Willard. De mannen zijn wel realistisch. Ze houden per persoon na verdeling een kleine €300.000 over. Je moet de rest van je leven nog wel gewoon werken, maar het is een lekkere buffer.
Veel andere collega's van de gelukkige winnaars zijn straks wel gewoon ontslagen. In het filmpje van CBC geven zij niettemin aan blij te zijn voor de happy 18.