Wilde feestjes, McDonalds bestellen of een chique dinertje met kaviaar? Dan moet je in Rusland eens een misdaad begaan en gewoon maken dat je gepakt wordt... De gevangenis is er immers eerder een partyresort dan een straf. Jammer genoeg ontdekten we de gratis én crimineel goeie tent nu pas, want nadat iets te wilde foto's lekten, werd een juridisch onderzoek gestart.
Op de partypictures zie je hoe je je verjaardag in de Russische gevangenis mag voorstellen: Op en top decadent, verkleedpartijtjes, drank en eten zoveel en wat je maar wil,... kortom; je zou er zelfs nog een jaartje willen vieren! Anton Kuznetsov, die een gewapende overval pleegde, kan ervan meespreken. Voor zijn 26ste verjaardag trommelde hij een paar andere gedetineerden uit verschillende gevangenissen in de buurt van Moskou op, om een stevig feestje te bouwen. Het werd er zo onvergetelijk plezant dat ze met hun gsm (is dat niet verboden?...) de hoogtepunten van de avond vastlegden: met ontbloot bovenlijf breedlachs in Romeinse kledij poseren, de jarige bij een meterslang buffet, broodje kaviaar smeren,... Eentje had er nog niet genoeg en liet nog een menu McDonalds langs zijn metalen celvenster leveren...
Op de foto's is geen cipier te bespeuren, ofwel hadden die ook hun uniform uitgezwierd en stonden ze gewoon mee te vieren... Swat, de gelekte foto's zorgden voor enorme oproer en vormen de zoveelste schandalenonthulling van de Russische gevangenis. Wat de cipiers er ook deden, ze deden er alleszins hun job niet en daarvoor zullen ze moeten boeten. Volgens de woordvoerder van de gevangenisdienst loopt een intern onderzoek en zullen de schuldigen gestraft worden. Gisteren werden al de gevangenisdirecteur en 2 van zijn assistenten ontslagen voor 'flagrante schendingen van de penitentiaire wetgeving'. En het feestbeest?... Die werd met een zware kater overgebracht naar een strenger bewaakte gevangenis.