Een vrouw uit het Duitse Friedrichsdorf heeft zondag een groep jonge wasberen gered. De diertjes zaten verscholen in haar schoorsteen, meldde de Duitse krant Frankfurter Allgemeine maandag. De schattige wasberen zijn in Duitsland echter behoorlijke een plaag.
De kittens waren slechts een paar weken oud en werden door de politie overgebracht naar een tijdelijk opvangtehuis, een kweekcentrum voor wilde dieren in Frankfurt. Het gaat om zes kleine wasbeertjes.
Een assistente van een dierenkliniek in Frankfurt presenteert de twee weken oude baby-wasbeertjes. Een vrouw vond de welpen in haar schoorsteen.
Sonya Nieboer, de directrice van het centrum, zorgt op dit moment voor de schattige beestjes. "Met de zes wasbeertjes gaat het goed", vertelde ze aan verslaggevers. "Maandag hebben ze hun ogen geopend".
Volgens de Duitse krant gaan de zes wasbeertjes een onzekere tijd tegemoet. Wasberen zijn op veel plaatsen een plaag, er zijn nauwelijks nog wildparken die ze willen hebben.
Op dit moment zijn de dieren nog gemakkelijk te verzorgen, maar dat veranderd als ze groot zijn. "Dan beginnen de problemen", zei Nieboer. Na tien weken moeten ze eigenlijk al de ruimte krijgen in een wildpark.
De dieren komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika. In 1934 werden er in Duitsland voor het eerst twee mannetjes en twee vrouwtjes uitgezet. Sindsdien hebben ze zich enorm vermenigvuldigd. Wetenschappers schatten het aantal wasberen in Duitsland nu op een half miljoen.
"Wasberen zijn helemaal niet zo populair", vertelde Nieboer. "Ze hebben geen natuurlijke vijanden en kunnen zich zo gemakkelijk vermenigvuldigen". De directrice zei dat ze de jonge beestjes niet zomaar aan hun lot zal overlaten.