In de Amerikaanse staat Oklahoma is een vandaal aan het werk die het gemunt heeft op politievoertuigen. Keer op keer worden de agenten onder de motorkap geconfronteerd met stukgebeten draden en krassen en deuken op het koetswerk. De dader, een eekhoorn, geniet voorlopig nog van zijn vrijheid.
De eerste vernielingen werden een paar weken geleden ontdekt. De draden die vrijwel alle elektronische functies van de auto regelen, bleken niet meer te werken. Na herstellingswerken werd de auto opnieuw op de vaste parkeerplaats van het politiebureau geplaatst. En een korte tijd later bleek de wagen opnieuw onbruikbaar.

De sporen die de vandaal achterliet wezen al snel naar een eekhoorn. Zo werden kleine pootafdrukken gevonden op de wagen en onder de motorkap. Naar alle waarschijnlijkheid huist de eekhoorn in een van de bomen waarvan de takken over de politieparking hangen. “Het dier springt van de boom op de wagens en doet dan zijn ding”, zegt een woordvoerder van de lokale politie op NBC.
De agenten hebben de klopjacht op het knaagdier opgevoerd. Samen met enkele dierenverzorgers hebben ze een val gemaakt om de eekhoorn te klissen. De eekhoorn zelf deed ondertussen aan psychologische oorlogsvoering met zijn belagers, want vanuit de boom was hij een aandachtig toeschouwer. Voorlopig slaagt het knaagdier er met brio in om uit de handen van het gerecht te blijven.
Plaatje