Vorige week werd de 11-jarige Nick Maxim door zijn klasgenoten en door de hele school in de bloemetjes gezet omdat zijn "unieke schrijfstijl" door de organisatie van een nationale schrijfwedstrijd beloond was met een trofee. Nick is immers geboren zonder handen en onderarmen, maar slaagt er toch in eigenhandig, dus zonder hulp van prothesen, een tekst te schrijven door zijn pen vast te houden met zijn twee bovenarmen. Cheryl Hasenfus van de Readfield basisschool (Maine, VS): "We hebben zijn opstel opgestuurd, omdat het zo wonderbaarlijk is wat hij bereikt zonder het gebruik van prothesen."
"Wat er ook moet gebeuren, als hij iets wil doen, dan zal hij zich daar achter zetten en zal hij blijven doorgaan totdat hij bereikt wat hij wil bereiken", zei een trotse vader Evert op nieuwszender WMTV. Zo probeert hij ook deel te nemen aan verschillende sportactiviteiten. Zijn vrienden kijken almaar minder op van zijn verwezenlijkingen: "Hij kan wat ik kan, en wat ik niet kan, kan hij ook niet."
De deelname van Nick aan de National Handwriting Contest deed de wenkbrauwen van de organisatoren zodanig fronsen dat ze prompt een eigen, nieuwe trofee aan deze prestatie toekenden, de Nick Maxim. Op die manier hopen ze dat in de toekomst andere leerlingen met een handicap het voorbeeld van Nick volgen.
"De inspiratie van zon jongen kan iemand doen inzien dat een fysiek nadeel niet sowieso een belemmering moet zijn, maar eerder iets wat hen kan aanzetten hun problemen te overwinnen", aldus Sean Reardon, een van de organisatoren. Foto