Het boek van de ontvoerder van Claudia Melchers dat uitgebreid gepromoot werd bij televisieprogramma Pauw en Witteman, zou niet bestaan.
De ontvoerder mocht uitgebreid vertellen over de ontvoering in Pauw en Witteman.
De VARA heeft in een verklaring aan de advocaat van de familie Melchers excuses aangeboden voor de 'grappige' uitzending over de ontvoerder van Claudia Melchers. De vader van Melchers was woest over de uitzending waar het boek van de ontvoerder werd gepromoot en grappen over de ontvoering werden gemaakt.
Dat schrijft dagblad De Telegraaf maandag.
De ontvoerder en schrijver van het boek, Izaan Imiralam Moenir-Alam, blijkt sinds de gewraakte uitzending onvindbaar. Hij zou naar de Antillen vertrokken zijn na de televisie-uitzending.
Ook van het boek is geen spoor te vinden, blijkt na navraag door het dagblad.
Vader van de ontvoerde Claudia, industrieel Hans Melchers, heeft tegen de ontvoerder van zijn dochter een kort geding aangespannen om publicatie van het boek te voorkomen. Het manuscript zou pijnlijke details bevatten die de privacy en persoonlijke levenssfeer van zijn dochter schenden.
Bij enkele media zou een manuscript van ongeveer 130 pagina’s circuleren. Maar het advocatenteam van Melchers heeft de afgelopen week geen spoor van het boek kunnen vinden. Zij wilden beslag leggen op het boek of de opbrengsten er van.