BelgiŽ is eind januari wellicht aan een enorme treinramp ontsnapt in het Henegouwse Morlanwelz. 'Dankzij' een botsing met een Peugeot werd een frontale aanrijding tussen twee treinen vermeden.
De informatie komt van het tijdschrift Trends dat een betrouwbare bron bij de NMBS aanhaalt. "Door een ongelooflijk toeval werd BelgiŽ bespaard van een treinramp die aan tientallen, zo niet honderden, mensen het leven zou hebben gekost."
Op 25 januari reed een trein door een rood licht op de lijn La LouviŤre-Binche. Het kwam daarna tot een botsing met een wagen in Morlanwelz. De auto werd honderden meters verder geslingerd, maar als bij wonder liep de 24-jarige bestuurster enkel lichte verwondingen op.
Gelukkig geraakte de jonge vrouw snel uit haar wagen die niet veel later een klap kreeg van een trein uit de andere richting. Volgens een werknemer bij de NMBS was het dankzij deze botsingen dat een frontale aanrijding tussen de twee treinen werd vermeden.
Op een deel van de lijn La LouviŤre-Binche komen de twee sporen immers samen wat een enorme treinramp zou hebben veroorzaakt.