VI.nl maakte er woensdagavond al melding van, toen zich tijdens de wedstrijd Everton-Birmingham City (1-1) een opmerkelijk moment voordeed. Scheidsrechter Peter Walton wilde een gele kaart geven aan City-verdediger Jordan Mutch maar kwam erachter dat hij zijn kaarten in de kleedkamer had laten liggen.
In de wedstrijd waarin John Heitinga met een prachtig geplaatst schot voor de gelijkmaker zorgde, maakte Mutch kort voor rust een overtreding die in de ogen van arbiter Walton een gele kaart waard was. De 51-jarige leidsman wist inmiddels al dat hij zijn prenten niet bij zich had en besloot daarom hetzelfde te handelen wanneer hij een speler boekt, maar dan zonder de werkelijke gele kaart.
De ervaren scheidsrechter deed dit met dermate overtuiging dat aan de reacties op de tribune niet te merken was dat er iets bijzonders gaande was. Helaas voor Walton had de televisie-regisseur het feilloos in de gaten en herhaalde het moment in close-up. Na de rust had de scheidsrechter zijn kaarten wel bij zich zodat Liam Ridgewell, David Murphy en Heitinga op de reguliere manier hun boeking ontvingen. Filmpje