Dat is even slikken. Ben je lekker op vakantie geweest naar Indonesië, tref je eenmaal terug in Nederland andere huurders in je woning aan. Het overkwam een echtpaar uit Oud-Beijerland. Hun 26-jarige gokverslaafde zoon had hun huis tijdens hun vakantie verhuurd. Via een kort geding is het de ouders gelukt hun woning terug te krijgen.
Het stel was na een breuk weer bij elkaar gekomen. Ze wilden die periode afsluiten met een mooie vakantie. "Alle ellende zou bij onze terugkomst voorbij zijn", vertelt de vrouw in het Algemeen Dagblad. Hun gokverslaafde zoon zou naar zijn vriendin en kind in Brazilië gaan.
De zoon had echter andere plannen. Voor hij vertrok verhuurde hij het huis in Oud-Beijerland en het appartement van zijn vader via Marktplaats. Hij inde het geld en vertrok naar nog onbekende bestemming. Bij drie stellen in Eindhoven streek hij een maand borg en een maand huur op. De sleutels gaf hij niet af. Datzelfde deed hij bij vijf geïnteresseerden voor het vrijstaande huis in Oud-Beijerland. Alleen trok een moeder met haar twee kinderen ook daadwerkelijk in het huis. Ze zou een jaar huur vooruit hebben betaald, bijna tienduizend euro.
Via een kort geding heeft het stel de illegale huurster uit hun huis weten te krijgen. Dat werd donderdag beslist door een rechter. Het stel kan binnen twee weken terugkeren naar hun woning. Ze hebben aangifte gedaan tegen hun zoon. Zodra hij aangehouden wordt, zal hij zich moeten verantwoorden voor de rechter.