Een zitting van de politierechter in Den Bosch is uitgesteld. De prins carnaval van Veghel moet terechtstaan, maar moet op de datum van de zitting in zijn dorp aanwezig zijn om carnaval te vieren.
De zaak zou eigenlijk plaatshebben op vrijdagmiddag 4 maart, de middag dat het carnaval in Veghel losbarst. Koning Ron van Zelst (26), verdacht van mishandeling, liet weten dat hij die middag zo'n 750 senioren moet verwelkomen in zijn dorp. Een woordvoerster van de rechtbank laat weten dat het geplande feest, de rol van de verdachte en het zwaarwegende belang dat hij zijn berechting kan bijwonen, voldoende motivatie waren om de zitting te verplaatsen.
En het feit waar de man van verdacht wordt? Dat vond vorig jaar plaats. Tijdens carnaval. De auto van het slachtoffer was weggesleept, en zij kwam daarom verhaal halen bij de organisatie van het koningsfeest. Van Zelst gaf haar toen, na een heftige discussie, "een zetje", waarna ze zou zijn gevallen. Hij kreeg een schikkingsvoorstel van een paar honderd euro, maar betaalde dit bewust niet, omdat hij de politierechter zijn kant van het verhaal wil vertellen.