Een Britse soldaat heeft zijn vriendin via haar voicemail ten huwelijk gevraagd. Hij heeft echter het verkeerde nummer gedraaid, waardoor een onbekende vrouw het emotionele bericht ontving. Onbekend is tot nu toe wie de soldaat is en aan wie het bericht wel is gericht.
De soldaat, die waarschijnlijk in Afghanistan gelegerd is, probeerde zijn vriendin te bellen. Toen hij dacht haar voicemail te hebben gekregen, begon hij een emotioneel verhaal van in totaal 90 seconden. Daarin spreekt hij openhartig over zijn grote liefde.
"Ik hou zoveel van je", citeren Britse media uit de voicemail. "Ik hou van je met heel mijn hart. Ik wilde je vragen.... je hoeft geen antwoord te geven... dat kan ook niet.... Maar, wil je met me trouwen?"
Het is tot nu toe onbekend aan wie het aanzoek gericht is. Wel noemt de eveneens onbekende soldaat de naam van zijn vriendin: Samantha. Ook is bekend dat zij hoogzwanger van hem is.
"Ik weet niet wat ik moet zeggen lieverd. Ik kan niet wachten tot je gaat bevallen van mijn baby, mijn kleine soldaat. Ik zal alles voor je doen. Ik zal voor je vechten om je te beschermen."
Ook wordt duidelijk dat de soldaat de komende drie maanden nog gelegerd blijft en dat hij over een maand weer zal bellen.
"Ik hou van je, begrijp je Samantha? I love you. Bye bye."
De ontvanger van het bericht, de 44-jarige Diana Potts, heeft het gedeeld met de media. "Ik was helemaal emotioneel toen ik het afluisterde", vertelt ze aan Sky News.
"Het was gewoon zo mooi. Ik schrok er zelfs van, ik kon er bijna niet naar luisteren. Het was heel persoonlijk allemaal." De vrouw hoopt dat het lukt om via de media de betreffende Samantha op te sporen. De beller is volgens haar een 18-jarige jongen uit de regio Sunderland, althans dat deed het accent vermoeden.
Het verhaal is inmiddels uitvoerig behandeld in de Britse media. Het zal vast niet lang duren tot Samantha op de hoogte wordt gesteld van het aanzoek. Dan zal wellicht ook bekend worden wat zij zal antwoorden.