Tol Hansse bezong de nijpende Amsterdamse situatie al in 1978: "En daar sta je op de stoep. Glijend door de hondenpoep" (in het nummer Big City). Bijna dertig jaar later is hondenpoep nog steeds een grote irritatiefactor in de hoofdstad. De hoogste tijd voor stadsdeel Westerpark om een 'Kunstkakroute' in het leven te roepen.
Vanaf woensdag 18 oktober is de route, met bijbehorende tentoonstelling, in de Spaarnammer- en Zeeheldenbuurt te bewandelen, maar opgelet: het parcours verbindt scholen en speelplekken met elkaar door middel van 'kunstkakjes'. Op deze ludieke manier moet de overlast van hondenpoep weer eens onder de aandacht komen, vindt het stadsdeel. De nepdrollen zijn gemaakt door kinderen van verschillende basisscholen en ontsproten aan het brein van de 'Kakmadams van de Bus Kunstzinnige kinderprojecten'.
"Met dit project worden kinderen met een hondenwens en hondenbaasjes met hun neus op het feit gedrukt dat opruimen van poep ook tot de verzorgingstaken behoort", zo stelt Westerpark. Het stadsdeel is al jaren bezig de overlast van honden tegen te gaan. De Kunstkakjes, gemaakt van klei en versierd met schelpjes en kralen, moeten enkele maanden blijven liggen. Aan het project is ook een lesprogramma verbonden.