DEN OEVER - Een nog onbekende automobilist is omgekomen nadat hij bij de sluizen van de Afsluitdijk ter hoogte van Kornwerderzand het water was ingereden. Volgens een getuige zou de man eerst als spookrijder richting Harlingen zijn gereden en reed hij daarna op hoge snelheid terug richting Noord-Holland. Maar inmiddels stond de brug open.
Dat meldt de politie bij Omrop Fryslân. Een vrachtwagenchauffeur die richting De Oever reed, verklaarde dat hij opeens een auto op zijn weghelft op hem af zag rijden. Toen de chauffeur voor de dichte bomen van de brug stond, zag hij een auto op hoge snelheid door de bomen rijden, het water in. Volgens hem was dat dezelfde auto.
Het ongeluk gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag. De Afsluitdijk lag toen in dichte mist. Maar hij moet volgens de politie gezien hebben dat er auto's voor de open brug stonden te wachten, en ook de waarschuwingslichten waren goed te zien.
Duikers hebben het water rond de auto doorzocht naar mogelijk meer slachtoffers, maar ze hebben niemand aangetroffen. Volgens de politiewoordvoerder was de bestuurder de enige inzittende, aangezien alle deuren van de auto gesloten waren. De weg over de Afsluitdijk was enkele uren afgesloten.