De Shetland-eilanden, hoog in het ruwe noorden van Schotland golden niet bepaald als centrum van de Britse cultuur - nu echter gebeurt er wat buitengewoons. Bij een plaatselijke Filmfestival zijn er voor de eerste keer voorstellingen voor honden, zoals de zender BBC berichtte.
Om meer toeschouwers voor het jaarlijkse evenement te winnen, mogen baasjes en vrouwtjes hun hond meenemen. "Iedereen moet een kans krijgen naar de bioscoop te gaan", zei één van de organisatoren. Het was haar niet bekend dat zoiets ooit eerder in Groot-Brittannië gehouden was. De speciale voorstellingen van een korte film over een ongehoorzame viervoeter duren slechts 5 minuten, maar kennen een grote toeloop. Naast popcorn zijn er ook hondenkoekjes te knabbelen.
Cultuur speciaal voor honden is niet iets heel bijzonders. Zo werden er ook al hondenconcerten en andere evenementen gehouden, die echter geen van allen Shetland hebben kunnen bereiken. De eilanden hebben ongeveer 22.000 inwoners. Het aantal honden is niet bekend.