Een parkeerschijf met batterij is gewoon te koop, terwijl het gebruik verboden is. De omstreden parkeerschijf is gewoon te koop voor 1,98 euro bij Action, een discountwinkel. Ook op internet is de schijf eenvoudig te vinden, zij voor 7,95 euro.
De voorkant van de schijf ziet eruit als elke andere, maar aan de achterkant loopt een batterijtje. De wijzers op de schijf draaien daardoor automatisch mee met de echte tijd. Hierdoor ben je nooit te laat terug bij je auto. Want veel binnensteden limiteren het aantal minuten dat je mag parkeren.
Maar het gebruik van de automatische parkeerschijf is verboden, schrijft het Noord-Hollands Dagblad. De politie in de provincie heeft al tientallen bekeuringen uitgedeeld van 240 euro, veel hoger dan een gewone parkeerbon. "Dit heeft niets te maken met te laat komen of vergeten. Hiermee probeer je bewust de kluit te belazeren", zegt een politiewoordvoerder tegenover de krant.
Volgens hem laat nieuwe Europese wetgeving de verkoop van de schijven gewoon toe, als je het klokje erop maar niet gebruikt.
De verkoop is dus niet verboden. Een Actionmedewerker vertelt in de kranten dat de winkel klanten wel erop wijst dat gebruik verboden is, maar dat de schijf ook uitstekend inzetbaar is als ijskrabber.