U woont hoog en droog in de stad maar snakt wel eens naar om rustig in de tuin te zitten? Of uw stadstuin blijft veelal onbenut wegens tijdgebrek?
Een koppel uit Heverlee (B) kwam op het idee om hun tuin te verhuren. Prijs: 90 euro voor een halve dag. Via hun website kunnen ook andere mensen hun tuin te huur aanbieden.
De website Rent-a-Garden is gelanceerd door Ivo Van Genechten (44) en zijn vriendin Brigitte Dyck (50). "We hebben een mooie, afgesloten tuin, maar hebben een druk leven en dus weinig tijd om er tijd in door te brengen", zegt de man in Het Laatste Nieuws. "Opeens kwam het idee: waarom onze tuin niet verhuren aan mensen die er geen hebben?"
En zo kan u de tuin van het koppel uit Heverlee huren via hun website Rent-a-Garden. Hun 'multisensoriële' tuin huren kost 90 euro voor een halve dag. Jacuzzi en douche inbegrepen. Voor het gebruik van de barbecue moet u 20 euro extra neertellen.
Ivo en Brigitte hopen dat ook andere mensen hun tuin zullen aanbieden via hun website. Daarvoor moeten ze wel 70 euro per jaar betalen.