Erin Vaught wordt op 18 juli belachelijk gemaakt door ziekenhuispersoneel van het Ball Memorial Hospital in Muncie, Indiana. Vervolgens weigert een vrouwelijke arts haar te behandelen, omdat ze transgender is.
Vaught was, vergezeld door haar vrouw en zoon, naar de eerste hulp van het Ball Memorial Hospital gegaan omdat ze bloed ophoestte. In de gegevens van het ziekenhuis werd Vaught nog steeds als man aangeduid terwijl haar identificatiekaart aangeeft dat ze nu een vrouw is. Baliemedewerkers vonden dit reden om te grinniken of kwaad te kijken.
In de onderzoekskamer moest Vaught vervolgens 2 uur wachten tot ze gezien werd door een behandelend arts. In de tussentijd werd ze uitgemaakt voor travestiet, hij/zij en het. De arts gaf aan iemand in haar toestand niet te kunnen behandelen. Toen Vaught aangaf zelf ook niet te weten wat haar kwaal was, werd duidelijk dat de desbetreffende arts haar transseksualiteit bedoelde. Vaught moest eerst testen van haar reguliere dokter laten zien voordat ze geholpen zou worden.
Erin Vaught heeft een aanklacht ingediend met hulp van een advocaten bureau dat gespecialiseerd is in de rechten van transgenders, ook heeft ze inmiddels hulp gekregen bij een ander ziekenhuis. Het Ball Memorial Hospital zegt de rechten van patiŽnten zeer belangrijk te vinden en gaat de zaak onderzoeken.