Wie ooit dacht aan een carrière als paaldanseres, stripper of webcamperformer, hoeft niet meer te zoeken in de bakken van de Jobcentres, zeg maar het Britse UWV. De minister van arbeid, Chris Gayling, heeft ze verboden.

De minister zei dat het 'absoluut verkeerd was dat de overheid adverteert met banen die de exploitatie van mensen ondersteunen', aldus Sky News.

Niet de gehele seksindustrie is taboe: wie lingerie wil naaien of een nachtclub wil schoonmaken kan dergelijke vacatures nog steeds vinden bij de Job Centres.

Ondernemers in de seksindustrie vinden de maatregel maar niks. Zoiets had je eerder van een Labourregering verwacht dan van een Conservatieve regering, zegt een clubeigenaar tegenover Sky. "Ik ben er zeker van dat een arbeidsbureau goed in staat is een meisje te vertellen waarin ze terecht komt."

De maatregel van de overheid loopt vooruit op een wet. Overigens weerden de arbeidsbureau seksbanen al eerder, maar in 2003 won een lingerieonderneemster een zaak voor het hoogste rechtscollege van het land, met het argument dat een ban onwettelijk was.