DEN HELDER - Ruzie om een hond leidde dinsdagavond tot een schietpartij op de Brakkeveldweg in Den Helder. Daarbij werd een 25-jarige man uit Maarssen in de borst geschoten. De dader is voortvluchtig. Het slachtoffer werd per ambulance naar het Gemini Ziekenhuis overgebracht. Hij is buiten levensgevaar.
De man liet samen met een twintigjarige vriend een hond uit. Een automobilist moest remmen omdat het dier op de straat stil bleef staan. Er ontstond een woordenwisseling, waarbij de bestuurder plotseling begon te schieten. Volgens de politie is er meerdere keren geschoten. De verdachte stapte vervolgens in zijn auto een reed weg richting centrum.
Het slachtoffer en zijn vriend besloten via het Liniepad naar het ziekenhuis te lopen. Ter hoogte van de Middenweg werden ze opgepikt door een ambulance, die na een melding bij de politie gealarmeerd was.
De Brakkeveldweg werd tussen Tuinstraat en Dahliastraat met rood-wit lint afgezet. Forensische rechercheurs zochten de omgeving af en zetten daarbij een speurhond in. Dinsdagavond kon al even met het slachtoffer worden gesproken. Vandaag is er opnieuw contact.
De verdachte is een man van tussen de twintig en dertig jaar met een licht getinte huidskleur. Hij is ongeveer 1.80 meter lang en heeft een slank postuur en kort zwart haar. Hij droeg een grijze blouse met lange mouwen en een blauwe spijkerbroek. Hij reed in een oud model personenauto van het merk Mazda en kleur groen.
De politie wil graag in contact komen met getuigen: 0900-8844.