De Humboldtpingu´ns in Dierenpark Emmen hebben een lek in de beveiliging ontdekt. Maandag dook er een jonkie op in de achtertuin van een woning op zo'n 500 meter afstand van de dierentuin. De politie bracht het dier in de kofferbak van de auto terug.
Maar dinsdag liep ook een andere pingu´n het park uit. Ook deze werd gevonden in een achtertuin, waarna verzorgers hem wisten te vangen.
Het dierenpark wilde het eerst niet geloven. "We worden regelmatig gebeld met de grap dat mensen ergens een pingu´n hebben gezien, en ook andere dierentuinen horen dit vaak", zegt een medewerker. "Maar toen kwam ineens de politieagent met de pingu´n aanzetten." De pingu´ns hebben in het park een groot buitenverblijf waar ze los rondlopen en de verzorgers checken regelmatig of ze er allemaal nog zijn. Maar nu zijn de dieren hun verzorgers toch te slim af.
Hoe de pingu´ns weten te ontsnappen is voor het park nog een raadsel: "We zijn nog op zoek naar het gat in de heg."
Als je er eentje ziet dan moet je ze niet voeren, zegt het Dierenpark. Je kan het Dierenpark of de politie bellen. De pingu´ns zijn niet gevaarlijk, maar je moet ze ook niet proberen te aaien: "Dat zijn ze niet gewend en we willen ook niet dat ze daaraan gewend raken."