Een 70-jarige vrouw heeft van de rechter een celstraf van een maand gekregen en een geldboete van 143 euro omdat ze een paar appels stal.
De vrouw in kwestie had een systeem uitgedacht om goedkoper appels mee naar huis te nemen. Ze opende herhaaldelijk zakjes bio-appelen en stak die daarna in een gewoon plastiek zakje om die aan de kassa te laten aanrekenen als gewone appels. Zo kon ze telkens de volle 50 cent besparen.
Maar toen ze betrapt werd, vond de politie ook nog een bakje aardbeien en enkele koekjes in de handtas van de vrouw. Ze werd door het Leuvense parket al meerdere malen aangemaand om een minnelijke schikking te betalen maar die bleef ze weigeren omdat ze naar eigen zeggen enkel ‘de rotte appels’ inwisselde.
De dame kreeg 35 jaar geleden al eens twee jaar met uitstel omdat ze een liefdesrivale had aangereden dus het enige alternatief was een werkstraf. Maatschappelijk onderzoek wees echter uit dat dit in de toestand van de dame onmogelijk was dus kreeg ze bijgevolg de minimumstraf. En dat allemaal voor een zakje appels.