Het succes van het Nederlands elftal zorgt voor verrassende taferelen. Zo'n beetje alles wat oranje kleuren kan doet dat dan ook. Bij Assepoester in Arnhem was er al een toename in het aantal verkochte oranje trouwjurken en accessoires na de winst op BraziliŽ, maar na de winst op Uruguay wordt er helemaal een stormloop op oranje trouwjurken en accessoires verwacht.
De oranjekoorts neemt steeds absurdere vormen aan, naarmate het wk in positieve zin vordert. Dit merkt ook Eelco van Bij, eigenaar van Assepoester: "Je merkte al wel dat mensen erin gingen geloven na de winst op BraziliŽ, maar nu de finale een feit is, wordt er ook op bruiloften rekening mee gehouden."
Assepoester Trouwjurken in Arnhem is gespecialiseerd in gekleurde bruidsmode, maar zag de vraag naar oranje exponentieel toenemen. Eelco van Bij: "Afgelopen week draaiden we al een record omzet op de oranje trouw-accessoires en ook het aantal oranje trouwjurken loog er niet om, maar dit zou wel eens een hele drukke week kunnen worden. Om nog maar te zwijgen over hoe het eruit zal zien na een eventuele winst van het Nederlands Elftal. De telefoon stond vanmorgen al roodgloeiend met mensen die een oranje (trouw)jurk willen hebben."
De oranjegekte blijft dus niet alleen beperkt tot de Bavaria jurkjes maar ook de trouwjurken kleuren langzaam maar zeker oranje. Een van de klanten zei het vorige week erg mooi: "op deze manier proberen we het ene feest met het andere feest te combineren." En zo is het maar net.