In de Verenigde Staten steggelen opiniemakers over een nieuw type luier, die oogt als een jeansbroekje. Kan dat of eigenlijk toch niet?
Televisiestation ABC vond het te ver gaan. Een reclame van een peuter die als quasi-volwassene rondloopt in een jeans-luier en bewondering oogst bij de dames.
De luier met namaak-jeansopdruk aan de buitenkant is controversieel in de Verenigde Staten, waar sommigen vinden dat zo'n volwassen uitstraling niet hoort bij kleine kinderen.
Columnist Alex Kuczynski van The New York Times vindt het allemaal wat overdreven, en heeft de jeans-luier gewoon gekocht voor haar 13-maanden oude zoontje.
Wel constateert zij dat de scheidslijn tussen volwassene en kind in de VS vager wordt. "Misschien wel als gevolg van het hoge obesitas-niveau. Volwassenen die er opgezwollen bij lopen als gigantische babies. (...) Of het is de recessie, die miljoenen Amerikanen hun baan heeft gekost. Misschien willen die werkloze mannen en vrouwen van 30 en 40 kinderen zien als jonge, capabele volwassenen, vol ambitie waar ze zelf niet aan toe komen." Foto