Je hebt je eigen restaurant in New York. Je hebt een baby en je hebt een vrouw met een overschot aan moedermelk. Dat is de situatie waarin New Yorker Daniel Angerer zich bevond. Omdat hij het jammer vond om al die melk weg te gooien, besloot de chef-kok het op zijn menu te zetten, in de vorm van kaas. Dus kun je nu – zolang de voorraad strekt – bij Klee Brasserie de zogeheten Mommy’s Milk cheese krijgen. Behalve moedermelk zit er yoghurt in, stremsel en zeezout. Op Angerers website is zelfs het volledige recept te vinden. De chef-kok geeft toe dat hij even twijfels had om zijn klanten een kaas van moedermelk aan te bieden. Hij had het ook nog niet op het menu in andere restaurants gezien. Angerer zegt dat het naar "zeer zoete koeienmelk" smaakt. De reacties op zijn website en op lokale blogs lopen erg uiteen van "ronduit smerig idee" tot "fantastisch, dat is een geweldige zet".
Origineel is het wel, maar ik vraag me af of hij het, zoals ledi hierboven al aangeeft, niet beter voor andere doeleinden beschikbaar had moeten stellen.
Tja, er is toch niks mis met moedermelk? Ik bedoel het is niet slecht voor je ofzo, We drinken ook moedermelk van koeien, komt eigenlijk op hetzelfde neer maar dan niet van een mens XD
Alles mag tegen woordig financieel uitgebuit worden dieren geen probleem een idee geen probleem maar een menselijk product mag niet? wat is dat voor iets hypocriets zolang er geen vrouwen worden gedwongen hun moedermelk aftestaan zeg ik als er markt voor is waarom niet
Ik ben het met Ledi eens. Er zijn genoeg inzamelings centra. Maar misschien wel niet in bloody New York. Ik zou het toch niet willen proberen.Het staat me tegen.
Quote ledi: Bestaat er geen centrale waar moedermelk kan worden ingeleverd voor moeders die zelf geen of niet voldoende eigen melk hebben? Lijkt me beter besteed.
Tijdens de zwangerschap en de tijd dat je borstvoeding geeft mag je bepaalde dingen niet eten of drinken (denk ook aan medicijnen). Op moedermelk is geen controle. Ik zelf zou er moeite mee hebben als ik niet precies wist wie de moeder was.
Quote Glowskully: Lijkt me heel vies eigelijk en vindt het ook eng oog op ziektes
Ik neem aan dat ook deze melk, net als die van koeien, gepasteuriseerd wordt. En dan nog: er bestaan ook rauwmelkse koe-kazen. Ik verwacht ook dat er net zoveel goede stoffen als rotzooi (als gevolg van luchtvervuiling) in zit als gewone koemelk.
in de quest 101 was de vraag: kun je kaas van moedermelk maken? een experiment toonde dat het niet kon, omdat er te weinig eiwitten in zaten.. dus ik vraag me af hoe deze new yorkers het wel is gelukt
Quote lieke1607: in de quest 101 was de vraag: kun je kaas van moedermelk maken? een experiment toonde dat het niet kon, omdat er te weinig eiwitten in zaten.. dus ik vraag me af hoe deze new yorkers het wel is gelukt
Quote Artikel: Behalve moedermelk zit er yoghurt in, stremsel en zeezout.
Tja, er is toch niks mis met moedermelk? Ik bedoel het is niet slecht voor je ofzo, We drinken ook moedermelk van koeien, komt eigenlijk op hetzelfde neer maar dan niet van een mens XD
niet dat ik zin heb in een plakje moedermelkkaas.
moedermelk van mensen smaakt heel anders dan dat van koeien hoor