Een 30-jarige man deed zich in een advertentie op Craigslist voor als vrouw op zoek naar sm. Hij plaatste de reacties, met namen en foto's online.
De man, die zichzelf Jason Fortuny noemt, ontving de tekst en foto voor de sm-advertentie van een handlanger, die deze elders op internet had aangetroffen. Fortuny plaatste de advertentie op het Craigslist-forum voor Seattle en verzamelde de reacties, zo meldt Wired News.
Binnen 24 uur ontving Fortuny naar eigen zeggen 178 reacties en 145 foto's van half tot geheel ontklede mannen. Veel geïnteresseerden stuurden naast hun e-mailgegevens ook telefoonnummers en gebruikersnamen van chatdiensten mee.
Fortuny plaatste vervolgens de reacties met foto's en contactgegevens op Wikipedia-kloon Encyclopedia Dramatica, waarop een stortvloed van protesten volgde. Niet alleen dreigden mensen die hun eigen gegevens aantroffen in Fortuny's lijst met rechtszaken, ook anderen beklaagden zich over Fortuny's 'Craigslist Experiment', onder andere op diens Livejournal-pagina.
Fortuny, die met zijn actie huwelijken en carrière's kan doen stranden, omschrijft zichzelf op zijn Myspace-pagina als iemand die 'anderen graag irriteert', zo meldt Wired.