Made - De politie van Made heeft zaterdagochtend de handen vol gehad aan twee aangeschoten automobilisten die van identiteit hadden gewisseld. Dat meldt de politie zondag.
De politie hield rond 03.30 uur een auto aan waarvan de bestuurder te veel bleek te hebben gedronken. Op het bureau werd een ademtest afgenomen en verklaarde de bestuurder een 36-jarige inwoner van het Brabantse Geertruidenberg te zijn. Hij kon zich alleen legitimeren met een kopie van een paspoort. Omdat hij leek op de persoon op de fotokopie kreeg de man een bekeuring en mocht naar huis.
Ongeveer een uur later zagen de agenten op de Pasteurlaan in Oosterhout dezelfde auto rijden, maar dit keer zat de persoon die eerder als passagier meereed achter het stuur. Ook hij had teveel gedronken en beweerde de 36-jarige inwoner van Geertruidenberg te zijn. De agenten namen hem mee naar het bureau en plukten snel de eerder naar huis gestuurde man weer van straat.
De eerste verdachte bleek een 26-jarige man uit Oosterhout te zijn. Hij had zich voorgedaan als zijn passagier omdat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Reden voor de agenten om hem nog tweemaal op de bon te slingeren: voor het opgeven van een valse naam en voor het rijden tijdens een rijontzegging. Zijn maat kreeg een bon voor rijden onder invloed.