De organisatoren van een Russische zwemwedstrijd waar het op aankomt om 1.200 meter te zwemmen met een sekspop, zagen zich genoodzaakt om de winnaar uit te sluiten. Igor Osipov was zo opgewonden dat hij zich tijdens de zwempartij vergreep aan de sekspop.
Meer dan 400 'sportievelingen' namen zaterdag deel aan de Bubble Challenge in de Vuoska-rivier nabij Sint Petersburg. "1.200 meter zwemmen in koud water in een snelstromende rivier met een sekspop is niet eenvoudig, maar wel leuk. Opblaaspoppen kunnen nu eenmaal makkelijk uit de handen glippen", aldus organisator Dmitriy Bulaviniv.
Bijna alle deelnemers staakten door de sterke wind en het koude water voortijdig de strijd. Enkel Osipov (40) ging resoluut voor de overwinning. De man kwam als eerste over de streep. Meteen viel zijn vreemde houding op. Toen hij uit het water kwam, merkten de toeschouwers spermasporen op de sekspop op.
De juryleden zagen zich genoodzaakt om Osipov te diskwalificeren. Volgens de jury overtrad Osipov de regels, want volgens de reglementen mag de opblaaspop tijdens de wedstrijd enkel gebruikt worden als hulpmiddel om te blijven drijven. De eerste editie had plaats in 2003. Tal van seksshops sponsoren de bizarre zwemwedstrijd.