Een Zeeuwse puber die aangifte wilde doen omdat een jogger 'zomaar' zijn rugzak had gestolen, kwam donderdag van een koude kermis thuis. Op het bureau werd de 14-jarige uit Terneuzen zelf als verdachte gehoord.

De bewuste jogger had namelijk even daarvoor gebeld met de mededeling dat de jongen hem met twee andere jongens te fiets op de hielen had gezeten op de Peter van Anrooylaan in Terneuzen. Dat was de tweede keer deze week en het begon hem volgens de politie aardig de keel uit te hangen.

Daarom draaide hij zich in een flits om, waarop de bewuste puber flink schrok en met zijn fiets in de bosjes terecht zou zijn gekomen. Hierop ontstak hij in woede, gooide zijn rugzak af en viel de jogger met een ketting aan. De jogger weerde de slag af met zijn arm, waardoor hij een verwonding opliep. Wel wist hij de ketting vast te grijpen en hem uit de handen van de kwajongen te trekken.

De jongen koos het hazenpad, maar vergat in zijn haast zijn rugzak mee te nemen. Even later meldde hij zich samen met zijn verontwaardigde moeder op het politiebureau, omdat zijn tas was 'afgepakt' en omdat hij 'zomaar' een klap zou hebben gehad. De politie onderzoekt de zaak.