Een grasparkiet is er goed vanaf gekomen nadat hij was gevonden door een duiker.
Hij leefde nauwelijks nog en dreef een halve mijl uit de kust van Brixham in Devon.
De vogel werd ontdekt terwijl hij wanhopig met zijn vleugels op het water sloeg en verdween onder de golven.
Cathy Jackman, een scuba duiker, stond op het punt om in het water te duiken toen ze de hulpeloze vogel aan de oppervlakte zag drijven.
Vanuit haar boot viste ze de onfortuinlijke vogel uit de oceaan en zeilde onmiddellijk terug naar de kust, waarna ze hem naar een reddingscentrum bracht. Functionarissen van de RSPCA zeiden dat ze stomverbaasd waren dat het dier zo ver had gevlogen, laat staan dat hij is opgemerkt middenin de oceaan.
De vogel, die als bijnaam Captain heeft gekregen, moet een huisdier zijn omdat grasparkieten in het wild alleen maar voorkomen in de regenarme ‘outback’ van Australië.
Captain is nu aan het herstellen in the Little Valley Animal Shelter in Exeter, waar het personeel wacht tot de eigenaar van het huisdier zich komt melden om het op te halen.
Een woordvoerder zei: "Het is een tamelijk ongelofelijk verhaal. Toen de grasparkiet werd binnengebracht, dachten we dat hij was gered langs de kust. Het is een raadsel hoe hij zover uit de kust is beland. Het is een wonder dat hij het heeft overleefd. Hij heeft gewoon geluk gehad dat die boot net langskwam en dat hij werd ontdekt in het water. Hij is een nogal mollig vogeltje, dus hij moet geliefd zijn en goed door iemand worden verzorgd."