DARP - De basisschool van Darp is de laatste weken doelwit van een viespeuk. Deze onbekende breekt in en gebruikt de school vervolgens als openbaar toilet.

Woensdagavond bleek de dader zijn behoefte te hebben gedaan op het kopieerapparaat en de poep te hebben uitgesmeerd. En dat is niet de eerste keer. Ook twee toetsenborden zijn ondergesmeerd en twee speeltoestellen buiten op het schoolplein waren besmeurd. Een nogal smerige kwestie, vindt ook bovenschools directeur Jan Paul ten Brink.

Er zijn inmiddels maatregelen genomen, maar tot op heden helpen die niet. De politie rijdt vaker langs de school, maar ook dat heeft nog niets opgeleverd. De school heeft de nodige personele problemen gehad. Maar onduidelijk is of dat er mee te maken heeft.

De dader laat bovendien briefjes achter, waarbij hij meldt dat hij ook spullen had kunnen stelen, maar dat toch niet heeft gedaan. De school heeft de ouders van de leerlingen via de nieuwsbrief op de hoogte gesteld en gevraagd om ogen en oren open te houden.