Een Braziliaanse werkloze acteur vond er dinsdag niets beters op dan gewapend een tv-studio binnen te stormen. Ricardo Dualibi (29) deed dat tijdens de opnames van een soap waarin hij ooit acteerde, en wou met zijn stunt indruk maken op de producers. De verdwaasde man, die enkel gekleed was in een zwembroek, kreeg in april te horen dat hij niet langer deel uitmaakte van de cast.

Hij vuurde twee schoten in de lucht af en gijzelde een studiomedewerker. De acteur probeerde een tv-camera te vernielen en kraamde allerlei onzin uit. Bewakers konden hem daarna overmeesteren. Dualibi wou volgens eigen zeggen indruk maken op de studiobazen. Aan de politie vertelde hij dat het nooit zijn bedoeling was geweest om iemand neer te schieten. De man werd in de boeien geslagen en zal worden vervolgd voor poging tot moord.

In de Projac-studio's van de tv-zender Globo worden de populairste Braziliaanse soaps ingeblikt. Tientallen mensen brachten dinsdag een bezoek aan de studio, want net op die dag werd er een nieuwe soap gelanceerd. De bezoekers waren er dan ook eerst van overtuigd dat de gijzeling van Dualibi deel uitmaakte van de lancering. Er brak paniek uit toen ze zich realiseerden dat dit niet zo was.