Thurston's Restaurant en Bowlingcentrum in New York deed onlangs aangifte van diefstal, van een flink aantal bowlingballen. In totaal had eigenaresse Alicia Gatto er 150, op één na waren ze allemaal verdwenen.

Een flinke strop voor de onderneming, men had namelijk juist geïnvesteerd in een grondige renovatie. Dat juist tijdens die periode van verbouwen de ballen waren verdwenen zette de politie aan het werk, men kreeg het idee dat het een grap was van de één of ander. Op bewakingsbeelden was namelijk niets onregelmatigs te zien. Buurtbewoners werden ondervraagd of er niets vreemds was waargenomen, zonder resultaat.

Uiteindelijk bedacht een heldere geest dat iets wat ver van de plaats van delict niet is gezien, wellicht iets dichter bij huis gezocht moest worden. Een grondige inspectie wees uit dat de ballen in de ballreturns vast zaten.

De grappenmaker(s) zijn niet achterhaald, de eigenaresse kan het niet al te veel schelen, haar ballen zijn terug en de zaken draaien op volle toeren nu het bedrijf in de internationale kijker is gezet.