Vrouwen zijn meer bezig met het fantaseren over eten dan met het denken aan seks.

Dit blijkt uit een recentelijk Brits onderzoek, meldt de Telegraaf.

Bijna zestig procent van de vrouwen denkt minstens tien keer per dag aan seks, echter zeventig procent geeft toe nóg vaker aan eten te denken.

Twee derde van de vrouwen is niet tevreden over haar gewicht. Meer dan de helft denkt daarom meer dan tien keer per dag aan haar figuur. Het ideale tijdstip voor het beginnen met een dieet blijkt dinsdag om 11 uur te zijn. Twee derde van de vrouwen begint dan met gezonder eten.

Volgens diëtiste Zoë Hellman hebben veel mensen in het begin van de week nog de energie en positieve houding die er nodig is om te beginnen met een dieet. Later op de week zie je de mensen terugvallen in hun oude gewoonten, zegt Hellman.

Vaak denken ze dan ‘Ik begin volgende week wel’. In de ochtend hebben veel vrouwen het te druk om aan eten te denken. Tegen de avond zijn ze volgens haar meer ontspannen en pakken ze sneller een drankje of een snackje er bij.

Het onderzoek kwam ook met een top 5 van snacks waarmee vrouwen het liefste zondigen: borrelhapjes, frietjes, desserts, alcohol en chocola.