Een koppige automobilist heeft dinsdag voor overlast op de A20 bij Schiedam-Noord gezorgd, toen de vrachtwagenaanhanger die hij meesleurde omsloeg. De politie had dezelfde gevaarlijke combinatie maandag nog van de weg gehaald.

De negen meter lange en 2,80 meter brede aanhangwagen was volgens de politie op 'ingenieuze wijze' aan zijn Renault Laguna gekoppeld. Het gewicht van de aanhangwagen en de lading was opgeteld 3720 kilo. De auto mocht slechts 750 kilo trekken.

Een agent zag de combinatie maandagmiddag al rijden op de A13 bij Delft. De bestuurder, een 45-jarige Amsterdammer met groot rijbewijs, werd aan de kant gezet. Hij kreeg verschillende boetes, onder meer voor het risico op afvallende lading. De aanhanger werd naar een opslagterrein gesleept. Maar omdat de man de sleepkosten niet ter plekke kon betalen, bleef de aanhanger daar achter.

Dinsdagochtend kreeg de agent, die de Amsterdammer had aangehouden, van de beheerder van dat terrein te horen dat de man zojuist zijn aanhanger had opgehaald, met dezelfde Renault. Op de A20 ging het vervolgens mis. De man is opgepakt en na verhoor vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie bepaalt wat er verder met hem moet gebeuren.