Een naakte man met twee dode katten is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op de Kleverlaan in Haarlem-Noord. De man was flink in de war, zat onder het bloed en had twee dode katten over iedere schouder hangen, dit schrijft AB-Radio op haar website.

"Wij stonden wat te praten op de hoek van de Kleverlaan met de Rijksstraatweg, toen deze man aan kwam lopen. Hij was naakt en ik dacht nog bij me zelf, vast een student die een bijzonder slecht feestje heeft gehad. Toen de man langs ons liep, zeiden we zelfs nog even gedag. Hij ging de hoek om en toen pas drong het tot ons door dat de man twee dode katten over zijn schouders had hangen en dat hij onder het bloed zat", zo verklaart een anonieme ooggetuige tegenover AB-Radio. De ooggetuige heeft direct de hulpdiensten gealarmeerd die snel ter plaatse kwamen.

De politie heeft de man ter hoogte van de Verspronckweg op de Kleverlaan aan kunnen houden. De man verzette zich flink bij zijn aanhouding, waarbij hij de agenten met de dode katten heeft proberen te slaan. De man is uiteindelijk per ambulance overgebracht naar de crisisopvang. Het is onduidelijk waarom de man zo in de war was, ook is het onduidelijk van wie de katten zijn.

De politie bevestigt de man te hebben aangehouden en heeft de zaak in onderzoek.