De parkeervakken van de afwerkplek in Utrecht zijn te klein voor grote terreinwagens en ruime zakenauto's. Eigenaren van die wagens hebben volgens prostituees de grootste moeite om in de parkeervakken van de afwerkplek te parkeren. De prostituees zien de krappe parkeervakken als een probleem, meldt de GG en GD in Utrecht dinsdag.

Door het ruimtegebrek is het voor 'hoerenlopers' knap lastig om hun grote terreinwagen in de parkeervakken te krijgen. Uit een enquête onder vijftig prostituees blijkt dat de vrouwen het ruimtegebrek als probleem beginnen te zien.

De prostituees en de bezoekers zitten er volgens de GG en GD niet op te wachten dat er schade ontstaat aan een voertuig tijdens een bezoekje aan de afwerkplek. Daarnaast zouden klanten minder vrouwen oppikken door het ruimtegebrek.

De afwerkplek is ongeveer twintig jaar geleden aangelegd. Toen hadden de meeste auto's minder grote afmetingen dan vandaag de dag. Het formaat van de auto's is de afgelopen jaren flink gegroeid, maar de parkeervakken op de afwerkplek zijn niet aangepast.