Het beveiligingspersoneel van Cardiff International Airport schaamt zich rot. Een vrouw is naar de Canarische Eilanden gevlogen op het paspoort van haar man. De luchthaven en de reisoperator hadden niets in de gaten. Andrea Cole was van huis vertrokken met de gedachte dat ze het juiste paspoort had meegenomen. Op de internationale luchthaven kwam de pijnlijke vergissing niet bovendrijven. Ze was alle controleposten probleemloos gepasseerd toen ze zelf de fout in het vliegtuig opmerkte. De Britse Andrea, die met haar moeder naar het eiland Fuertaventura vloog, staat er nog versteld van. “Ik kan het nog steeds niet geloven. Je verwacht toch dat ze tegenwoordig extra goed controleren.” Andrea is niet verbaasd dat ze haar eigen paspoort thuis liet liggen. “Mijn echtgenoot en ik vliegen zeer regelmatig en onze paspoorten liggen altijd bij elkaar. Zonder na te denken greep ik een van de paspoorten. Ik wist echt niet dat ik verkeerde meenam.”

In het toestel opende Andrea vluchtig haar paspoort. “Die is niet van mij”, reageerde ze verbouwereerd. “Ik keek naar mijn moeder. We waren allebei compleet verrast en wisten niet wat te doen. “Ik kon niet meer helder denken. We besloten het erop te wagen.” Met succes. De paspoortcheck op Fuertaventura verliep probleemloos. “De man keek naar het document, gaf het terug en zwaaide naar ons.”

Reisoperator Thomas Cook, belast met het inchecken van de passagiers, verontschuldigde zich voor de fout. Een woordvoerder van de immigratiedienst op Fuertaventura reageerde “zeer teleurgesteld” op het incident.