Automobilisten die dinsdag hun tank vulden bij het Avia-benzinestation in de Misstraat in Koningshooikt (Lier), keken raar op. De diesel- en benzinetank waren met de verkeerde brandstof gevuld.
De fout gebeurde aan het benzinestation in de Misstraat, nabij de rotonde aan busbouwer Van Hool. De leverancier die in opdracht van Avia de tanken kwam vullen, liet de benzine in de dieseltanken lopen en de diesel in de benzinetanken. Heel wat bestuurders, onder wie veel werknemers van Van Hool, tankten daardoor de verkeerde vloeistof.
”Van 5.30 tot 22u hebben mensen verkeerde brandstof getankt. De pomp werkt zonder bediening en het heeft heel lang geduurd vooraleer de pomp werd afgesloten. Pas donderdagnamiddag werd het euvel hersteld”, zegt een buurtbewoner.
De bewoners van het huis achter de Aviavestiging, krijgen sinds dinsdag met de regelmaat van de klok gedupeerden aan de deur. ”Sommigen kwamen hier in paniek aanbellen omdat hun auto niet meer startte. Toch hebben we niets met Avia te maken. We hebben nu een groot papier aan onze deur gehangen om dat ook duidelijk te maken”, klinkt het.
De Lierse politie bevestigt het incident. ”Bij het lossen werd de foute aansluiting aangekoppeld en daardoor zat er verkeerde brandstof in de tanken. Enkele mensen hebben klacht neergelegd en zullen waarschijnlijk vergoed worden”, aldus een woordvoerder.
Avia was niet bereikbaar voor commentaar.